Restaurant Waters of the World staat in de Lekker Gids!

Restaurant Waters of the World is opgenomen in de Lekker Gids met de 500 beste restaurants van Nederland waaronder de 10 beste eetgelegenheden van de provincie Groningen.

 

Lekker is een objectieve en onafhankelijke restaurantgids. De top-500 is ook dit jaar weer samengesteld uit kritische rapportages. De restaurants die worden bezocht worden beoordeeld op basis van zestig aandachtspunten, zoals opbouw van de menukaart, kwaliteit van de gerechten en de gebruikte producten, presentatie, gastvrijheid, wijnbehandeling en wijnadviezen. Maar ook op ontvangst, brood, water, koffie, friandises, interieur, reserveringen en serviesgoed wordt gelet. Meer in detail draait het om wijn-spijscombinaties, vakkennis van de bediening, de opbouw van de gerechten, presentaties en om de kwaliteit van de afzonderlijke ingrediënten en de balans van het totaal.

Vermelding in de Lekker Gids 2016:
Dit restaurant maakt onderdeel uit van wellnessresort Fontana Bad Nieuweschans, dat dicht tegen de Duitse grens aan ligt. Naast Nederlandse dus veel Duitse gasten aan tafel. Blikvanger is de enorme verzameling waterflessen die deels het decor van het restaurant vormt. Er is een speciale waterkaart met ongeveer 20 soorten water die allemaal uitgebreid omschreven zijn. We kunnen echter ook zonder problemen een karaf kraanwater bestellen, die gekoeld met ijsblokjes op tafel komt.

Chef-kok Stefan Steinigeweg kookt gerechten waar je je geen buil aan kunt vallen. Gemarineerde zalm komt mooi dun gesneden met een quenelle romige zalmmousse en groene aspergepunten. We drinken er een glas biologische chardonnay Les Tannes uit 2012 bij van domaine Paul Mas.

Lof ook voor de precies goed gebakken rundvleesmedaillons in krachtige eigen jus waarbij selderijmousseline en wederom punten groene asperge. De perencider bij het kaasplateau, dat vergezeld wordt door vijgenchutney, dadels en appelstroop, bezwijkt onder de complexe smaken van de kaas. Jammer, want het is een leuke vondst.

Compliment voor de bediening. Ze switcht moeiteloos van Nederlands naar Duits, straalt plezier in het werk uit, is opgewekt en opereert professioneel. Dat is weldadig.

 Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Bronnenbad Nieuweschans-Bunde B.V.
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
KvK-nummer: 02324292,
BTW-nummer: NL 0060.16.625.B.01

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden