Fontana Resort Bad Nieuweschans is wegens jaarlijks onderhoud gesloten van maandag 3 t/m zondag 9 juli 2017.
Wij zijn in deze periode wel via e-mail en telefonisch bereikbaar voor het aannemen of wijzigen van uw reservering.

Verblijfskuren

Voor mensen met reumatoïde artritis, de ziekte van bechterew, fibromyalgie of artritis psoriatica biedt Fontana Resort Bad Nieuweschans verblijfskuren aan.

Bij een reumakuur worden geen genezende effecten op de chronische aandoening bereikt. Wel kan het een waardevolle aanvulling zijn op reguliere behandelingen omdat pijnklachten vaak afnemen en de beweeglijkheid en vitaliteit verbeteren. Uit ervaring van gasten blijkt dat dit zogenaamde “kuureffect’ meerdere maanden kan aanhouden.

De basis van een reumakuur wordt gevormd door het baden in het 36°C warme Thermaalbad en de oefentherapie en hydrotherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarnaast wordt in een persoonlijk consult met onze kuurarts een programma samengesteld met diverse kuurbehandelingen, zoals massages en aromatherapie behandelingen. Tijdens de kuur is er op een vast moment nogmaals een mogelijkheid om (indien nodig) de kuurarts te consulteren.
N.B. : Mocht u daarnaast onverhoopt acute medische zorg nodig hebben, dan kunt u gebruik maken van de locale reguliere huisartsenzorg. Uiteraard wordt u hierbij door ons geassisteerd.

Dagelijks heeft u een vooraf vastgesteld kuurprogramma. Dit bestaat uit activiteiten waaraan u samen met andere kuurgasten in groepsverband deelneemt (zoals de oefentherapie en maaltijden), maar ook individuele activiteiten zoals de kuurbehandelingen. Dus naast de genoemde groepsactiviteiten (waaraan u geacht wordt te participeren) is er ook nog voldoende ruimte voor een eigen invulling van uw dagprogramma. Zo kunt u o.a. vrij gebruik maken van alle thermenfaciliteiten, de fitnessruimte, de hotelbioscoop, een wandeling maken in het badjassenpark, etc..

U verblijft tijdens de kuur in het Fontana Resort Bad Nieuweschans**** en dagelijks geniet u van een ontbijt, lunch en een tweegangen diner. Met dieetwensen wordt uiteraard rekening gehouden.

Wij bieden u de mogelijkheid om te reserveren voor een 8 daagse kuur (7 nachten) of een 12 daagse kuur (11 nachten). De verblijfskuren beginnen altijd op een vrijdag.

Inhoud kuren (8 en 12-daags)

Dag van aankomst
- Ontvangst en uitleg over de kuur (12.00 uur)
- Lunch
- Na de lunch kunt u inchecken en naar uw hotelkamer
- Rondleiding
- Intake gesprekken met de kuurarts en de fysiotherapeut
- Onbeperkt gebruik van het Thermaalbad (badkleding) en faciliteiten van het Saunaplein (ongekleed)
- Vrij gebruik van de fitnessruimte (13.00-22.45 uur)
- Tweegangen diner
- Gebruik koffie- en theebuffet in de lounge.

Overige dagen:
- Uitgebreid ontbijtbuffet
- Oefentherapie in het Balneobad of in de fitnessruimte onder begeleiding van een fysiotherapeut
- Gemiddeld één kuurbehandeling per dag
- Onbeperkt gebruik van het Thermaalbad (badkleding) en faciliteiten van het Saunaplein (ongekleed)
- Vrij gebruik van de fitnessruimte (13.00-22.45 uur)
- Lunch (12.00-14.00 uur)
- Tweegangen diner (18.00 uur)
- Gebruik koffie- en theebuffet in de lounge.

Tijdens de kuur is er op een vast moment de mogelijkheid om de kuurarts (telefonisch) te consulteren.

Dag van vertrek:
- Ontbijt
- Oefentherapie in het Balneobad of in de fitnessruimte onder begeleiding van een fysiotherapeut
- Uitchecken hotelkamer voor 10.00 uur ’s ochtends
- Eindconsult bij de fysiotherapeut

Na de kuur wordt een rapportage naar uw huisarts en/of behandelend specialist gestuurd.

Tijdens het kuren is het belangrijk voldoende rust te nemen tussen de oefentherapie, het baden, de sauna en de kuurbehandelingen in. Doordat veel behandelingen en kuurfaciliteiten een warmtewerking hebben, heeft uw lichaam tijd nodig om naar het natuurlijke evenwicht terug te keren en haar eigen lichaamstemperatuur aan te nemen. Om de kuur niet te intensief te maken, krijgt u gemiddeld één kuurbehandeling per dag. De kuurarts zal tijdens het intakegesprek kijken naar uw conditie, lichamelijke gezondheid en het verloop van uw reumatische aandoening. Vervolgens wordt op medische gronden een kuurpakket voorgeschreven. Dit kuurpakket bestaat uit verschillende kuurbehandelingen zoals een manuele massage, een moorpakking, watermassagebed of algenpakking. Wijzigingen in dit behandelschema vinden uitsluitend op medische gronden plaats en kunnen alleen door de kuurarts doorgevoerd worden.

Gedurende de kuur overnacht u in het aangrenzende viersterren hotel, dat direct met het kuurcentrum verbonden is. Op aanvraag zijn er mindervalide kamers beschikbaar. Indien nodig, zijn er extra aanpassingen op de kamer mogelijk (toiletverhoger, oplegmatras, anti-slipmatje, etc.).

Data en prijzen

8-daagse kuur 2017 € 1045 p.p.
- 31 maart t/m 7 april (vol)
- 8 t/m 15 september (vol)
- 3 t/m 10 november (vol)
- 8 t/m 15 december (vol)

12-daagse kuur 2017 € 1575 p.p.
- 31 maart t/m 11 april (vol)
- 8 t/m 19 september (vol)
- 3 t/m 14 november (vol)
- 8 t/m 19 december (vol)

 

Prijzen zijn per persoon, incl. BTW en op basis van verblijf van 2 personen per kamer en exclusief toeristenbelasting á € 0,95 per nacht en 1-persoonstoeslag á € 20,- per nacht.

U kunt uw verblijf verlengen om bijvoorbeeld met een voorovernachting uitgerust aan uw kuur te beginnen en/of na een kuur nog even te ontspannen. Een verlengingsarrangement is op basis van ons Verlengingsarrangement à € 96,50 per nacht (o.b.v. volpension, in 2017 is dat € 98,50), exclusief toeristenbelasting en eventuele 1-persoonstoeslag à € 20,- per nacht.

Bij het maken van een reservering verzoeken wij u een aanbetaling te doen à € 150,- p.p. voor een 8 daagse kuur en € 250,- p.p. voor een 12 daagse kuur. Mocht u de reservering willen verplaatsen naar een andere datum dan brengen wij hiervoor € 35,- administratiekosten in rekening. Indien u binnen 1 maand voor aankomst de reservering annuleert, gelden onze annuleringsvoorwaarden. We adviseren om een reis-/ annuleringsverzekering af te sluiten.

ADL zelfstandigheid

Onze kuurprogramma’s en accommodatie vereisen ADL zelfstandigheid (activiteiten dagelijks leven) van de deelnemers. Dit houdt in dat u zich de gehele dag zelfstandig, zonder (lichamelijke) hulp van derden moet kunnen redden. Wanneer u niet ADL zelfstandig bent, is een kuurverblijf niet geschikt tenzij u een persoonlijke begeleider meeneemt.
Fontana Resort Bad Nieuweschans is een wellness- & kuurresort en derhalve géén revalidatiecentrum. De faciliteiten zijn grotendeels doch niet volledig drempelvrij en rolstoel toegankelijk. Het resort is daarom minder geschikt voor mensen die qua mobiliteit afhankelijk zijn van een rolstoel of scootmobiel.
Mochten er in uw geval beperkingen zijn ten aanzien van de ADL zelfstandigheid en/of mobiliteit, maar wilt u desondanks toch deel nemen aan een verblijfskuur, dan verzoeken wij u om dit bij de reserveringsaanvraag te vermelden. Wij kunnen dan de mogelijkheden vooraf met u bespreken zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wij raden u aan om vooraf bij uw verzekeraar te informeren of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de kuur.

Aanvragen

Indien u wilt deelnemen aan één van de verblijfskuren, dan raden wij u aan om ruim van tevoren te reserveren. U kunt voor uw reservering of meer informatie over de reumakuren contact opnemen met Fontana Resort Bad Nieuweschans tel: 0597-527777 (ma. t/m vr. van 9.30 tot 16.00 uur) of een e-mail sturen naar:medisch@fontanaresort.nl.

 
Aanmeldformulier 2017

Hotel

U kunt zelf uw eigen dagje Fontana samenstellen. Zo kiest u alles waar u zin in heeft! Direct een kamer boeken

Stel uw eigen dagje samen

U kunt zelf uw eigen dagje Fontana samenstellen. Zo kiest u alles waar u zin in heeft! Een dagje Fontana samenstellen

Hotel

Vanuit uw kamer loopt u in badjas dus zo het kuurcentrum in. Het gemak van alles onder één dak! Direct een kamer boeken

Stel uw eigen dagje samen

U kunt zelf uw eigen dagje Fontana samenstellen. Zo kiest u alles waar u zin in heeft! Een dagje Fontana samenstellen

Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden