Lentesalade

Lentesalade met gerookte kipfilet en asperges waarbij rode ui, radijs, croutons en kerriedressing.

 

Voor de gerookte kipfilet:
Neem hiervoor mooie dunne plakjes van de slager. U kunt eventueel ook als vervanging gebraden kipfilet uit de supermarkt gebruiken.

Tip: U kunt de kipfilet ook vervangen door bijvoorbeeld parmaham of beenham.

Voor de croutons:
De croutons op de foto zijn van speltbrood. Deze zijn in kleine blokjes gesneden en in een koekenpan gebakken in neutrale olie (bijvoorbeeld soja of zonnebloem). Op het laatste moment is een klontje roomboter toegevoegd met peper en zout.

Voor de kerriedressing:
- 300 ml halfvolle mayonaise
- 50 ml kerrie-olie (zie onderstaande uitleg)
- 50 ml yoghurt
- Scheutje gember siroop
- Zout en peper naar smaak

Bereiding:
Verwarm voor de kerrie-olie 500 ml zonnebloem of arachide olie met 40 gram kerrie (dit zijn ongeveer 2 eetlepels) op het vuur. Let op: dit mag beslist niet koken anders verbrand de kerrie! Haal het vervolgens van het vuur en laat afkoelen gedurende een uur. Giet vervolgens de olie uit de pan, maar laat de kerrie achter. Giet de afgekoelde kerrie olie voorzichtig bij de mayonaise, voeg nu de yoghurt en gember siroop toe. U kunt het geheel in een spuitzak of doseerflesje doen zodat het makkelijk te gebruiken is.

Voor kruidenolie:
- 500 ml olie
- 1/2 bosje kervel
- 1/2 bosje basilicum
- snufje zout en peper

Bereiding:
Meng alle ingrediënten in een blender tot een mooie groene smaakvolle kruidenolie.

Voor de asperges:
Schil de asperges en breng een pan met water aan de kook. Voeg slechts alleen zout toe aan het water. Kook vervolgens de asperges tot de gewenste gaarheid. Laat de asperges afkoelen en dep ze goed droog. Snijd de asperges nu doormidden en grill ze in een hete grillpan of op een grill rooster indien aanwezig. Leg ze op een bakplaatje ingesmeerd met olijfolie en peper en zout.

Voor de radijs en rode uien ringen:
Pel de rode ui en snij van de bolle kant een klein stukje af zodat u hem beter kunt neerleggen op de snijplank. Snijd vervolgens met een scherp mes flinterdunne ringen. Snijd ook van de radijs flinter dunne ringen en leg deze kort in koud water.

Tip: Het dungesneden maakt zeker het verschil in uw salade! Bovenstaande ingrediënten geven dan een toevoeging aan uw salade, maar gaan niet overheersen.

Voor de salade:
Neem verschillende sla soorten, zoals verschillende blad salade, rucola, veldsla en frisee. Gebruik daarnaast verse kruiden zoals kervel. U kunt hier naderhand ook mee garneren. Maak het geheel lekker aan met een (basis) dressing:
- 1 ui gesnipperd
- 100 ml azijn
- 300 ml olie (arachide, soja of zonnebloem)
- 40 gram suiker
- 50 ml water
- peper en zout

U kunt de dressing met een garde aanmengen maar het kan ook in de blender. Dan krijgt u een gladde dressing en zonder moet u de stukjes ui heel fijn snijden.
Tip: U kunt ook een deel van de olie vervangen voor notenolie.

Garneer met behulp van de foto en bovenstaande ingrediënten het gerecht tot een compleet geheel

Eet smakelijk!
Met een culinaire groet,

Chef kok
Stefan Steinigeweg

 



Thermen-Activiteiten

Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Bronnenbad Nieuweschans-Bunde B.V.
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
KvK-nummer: 02324292,
BTW-nummer: NL 0060.16.625.B.01

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden