Fontana Resort Bad Nieuweschans is wegens jaarlijks onderhoud gesloten van maandag 3 t/m zondag 9 juli 2017.
Wij zijn in deze periode wel via e-mail en telefonisch bereikbaar voor het aannemen of wijzigen van uw reservering.

Bulghur salade

Bulghur salade met gemarineerde groenten, yoghurt hangop en mangochutney waarbij een dressing van passiefruit.

 

Voor de Bulghur:

Bereidingswijze:
Kook de bulghur in ruim bouillon gedurende 12 minuten. Voeg een theelepel kerrie aan het bouillon toe. Maak deze later aan met de dressing van passiefruit (zie recept hieronder). Gebruik voor de vorm (foto) een stekerring en om aan te drukken een cocktail stamper.

Dressing van passiefruit:
- 100 ml azijn
- 300 ml soja olie
- 2 stuks passie fruit uitgelepeld
- sap van een halve sinaasappel
- 1 theelepel honing
- peper en zout
- ½ ui

Bereidingswijze:
Alle ingrediënten samen mengen in de blender tot een gladde massa.

Voor gemarineerde groenten:
Snijd de paprika in grote plakken (dus 4 a 5 plakken rondom) en snijd courgette in plakken van 1 cm, en plaats deze gedurende 4 minuten in een oven van 180 graden met olijfolie, peper en zout. Laat het geheel afkoelen en grill deze kort aan in een gril pan. Plaats ondertussen een verhouding van 1 op 1 azijn met suiker op het vuur. Marineer vervolgens de groenten in het zoetzure vocht. (u kunt het ook wecken op deze manier)

Voor de mangochutney:
- 300 gram mango vrucht vlees
- 1 ui gesnipperd
- 1 theelepel kerrie poeder
- peper en zout
- ½ theelepel sambal
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- 30 ml witte wijn
- 1 eetlepel honing

Bereiding:
Fruit het gesnipperd uitje aan in een klein beetje olie. Voeg vervolgens het gesneden vruchtvlees van de mango toe. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en laat het geheel rustig aan een half uurtje pruttelen. Laat het geheel nu afkoelen en plaats in de koelkast en doe het in een spuitzak of knijpflacon.

Voor de yoghurt hangop:
- 1 liter (biologische) yoghurt
- zout en peper

Bereiding:
Neemt u hiervoor een vergiet en plaats deze in een grotere (uitlek) bak. Plaats in de vergiet een schone goed uitgespoelde theedoek. Laat de yoghurt in de theedoek lopen en vouw de theedoek dicht. Laat de yoghurt nu 1 nacht over uitlekken. Schraap dus ongeveer 24 uur later de yoghurt uit de theedoek en maak dit aan met peper en zout. Voeg dit nu in een spuitzak.

Chips van zoete aardappel:
Snijd hele dunne plakjes van de zoete (bataat) aardappel. Thuis kunt u dit proberen met een goede rasp, kaasschaaf of dunschiller. Frituur deze plakjes in een voorverwarmde frituur van 160 graden totdat ze niet meer bruisen. Haal ze er dan uit en laat ze uitlekken op keuken papier.

Overige benodigheden:
- Jonge blad spinazie
- Frisee sla
- Kervel
- Jonge rode basilicum scheutjes

Garneer met behulp van de foto en bovenstaande ingrediënten het gerecht tot een compleet geheel.

Eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok

Stefan Steinigeweg

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden