Lekkernijen voor de feestdagen

Leuke tips voor zoete lekkernijen tijdens de feestdagen.

 

Voor de chocolade brownie:

250 gram chocolade tabletten (een chocolade reep in stukken gehakt kan evt ook)
250 gram roomboter (kamertemperatuur)
125 gram walnoten gehakt (andere noten zijn ook mogelijk)
500 gram suiker
5 eieren
60 gram cacaopoeder
40 gram bloem
Alle ingredienten mengen in de keukenmachine of met een spatel. Stort het geheel vervolgens in een ovenschaal bekleed met bakpapier. Qua hoogte moet u in ongebakken vorm ongeveer 3 cm aan hoogte verkrijgen. De brownie vervolgens in een voorverwarmde oven afbakken op 180 graden gedurende 25 minuten. Laat de brownie afkoelen en snijd hem in de gewenste grootte.

Bladerdeeg hapjes met noten en rietsuiker:
Gebruik hiervoor bladerdeeg vellen die u kunt halen in bijvoorbeeld de supermarkt. Leg deze op een licht bebloemde ondergrond. Snijd deze eenvoudig als het “rauwe” bladerdeeg nog half ontdooid is. U kunt dan mooie strakke vormen genereren. Als bonbon grootte kunt 3 bij 3 cm aanhouden, korst krimpt namelijk altijd in oven. Bestrijk de verkregen vorm vervolgens met een los geklopt ei. En bestrooi het geheel met gehakte noten en rietsuiker. Bak de vormpjes nu af in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 7 a 8 minuten.

Ananas lolly's met kokos:
Schil de hele ananas. Doe dit ruim zodat alle pitten ook zijn verwijderd. Snijd vervolgens langs de kern zodat u 4 blokken verkrijgt. 2 grote en 2 kleine. Snijd deze in kubussen van ongeveer 2,5 cm bij 2,5 cm. Marineer de ananas met citroen zestes, vanille, suiker en een passende likeur. Prik de ananas op stokjes en “paneer” deze in (gebrande)gemalen kokos (klapper).

Marsepein lolly:
Maak het marsepein op smaak met sinaasappelrasp, vanille en honing. Zorg ervoor dat het geheel niet te smeuïg wordt. Ook kunt u naar gelang uw eigen smaak een ander invulling geven. Maak nu balletjes marsepein door te draaien met beide handpalmen. Zorg ervoor dat de balletjes ongeveer 15 gram per stuk wegen. Prik vervolgens stokjes in de marsepein balletjes. Smelt nu witte of pure chocolade naar wens en haal de bolletjes door de gesmolten chocolade. Laat de overtollige chocolade er af glijden en plaats vervolgens op bakpapier en laat opstijven.

Tip: u kunt na het doorhalen van chocolade ook nog rollen in een dip. Bijvoorbeeld gehakte nootjes, kokos, hagelslag of nougatine crunch.

Kokos makroon:

90 gram kokos (gemalen)
60 gram suiker
30 gram eiwit
Eventueel vanille merg of citroen rasp
Meng alle ingrediënten en maak bolletjes met behulp van 2 lepels of een kleine ijsknijper. Laat voldoende ruimte tussen de makronen. Bak het geheel gedurende 10 minuten af in een oven op 170 graden. Ze zullen dan krokant van buiten zijn en zacht van binnen.

Succes en eet smakelijk!

Met een culinaire groet,
Chef kok

Stefan Steinigeweg

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden