Paddenstoelen quiche

Heerlijk gerecht tijdens winterse dagen.

 

Benodigheden:
- 200 gram crème fraîche
- 200 ml slagroom
- 3 (scharrel) eieren
- bladerdeeg vel(len)
- ½ theelepel kruidnagelpoeder
- ½ theelepel nootmuskaatpoeder
- peper en zout
- 1 gesnipperde ui
- 600 gram gemengde paddenstoelen
- 100 gram spruitjes (geblancheerd)
- 40 gram hazelnoten

Voor de garnering:
Snijd rode biet (of gele) biet in dunne plakjes met een dunschiller of kaasschaaf en zet deze in het zoetzuur, van de overige biet kun je een crème maken door deze gaar te koken en fijn te draaien in de blender. Voeg hier peper en zout en een drupje honing aan toe. Je kunt dit een knijpflacon of spuitzakje bewaren en gebruiken om te garneren.

Bereidingswijze:
Meng de slagroom met de crème fraîche en eieren en voeg hier de specerijen aan toe. Blancheer de spruitjes gedurende 2 minuten in kokend water met zout. Bak de gesnipperde ui met de in stukjes gesneden paddenstoelen en breng dit op smaak met peper en zout. Plaats de gebakken massa op een zeef en vang het vocht op. Voeg hiervan nog 100 ml bij de slagroom-specerijen massa. Bak de hazelnoten in een droge pan tot ze goed op kleur zijn.

Plaats het bladerdeeg in een bakvorm en prik deze met een vork her en der een beetje in. Plaats over het bladerdeeg, aluminiumfolie of bakpapier en stort deze vol moet blindbak bonen. Bak het bladerdeeg gedurende 20 minuten blind af. Meng een gedeelte van het slagroom-eieren mengsel met de paddenstoelen en de spruitjes tot dat deze een filmend laagje krijgen. Doe het geheel in de voorgebakken bladerdeegvorm. Giet nu zoveel massa in de vorm totdat de ingredienten net onder staan. Bestrooi het vervolgens met de hazelnoten en bak het geheel nogmaals 20 a 25 minuten af op 180 graden.

Serveer de quiche naar eigen inzicht of met behulp van de foto.

Succes en eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok
Stefan Steinigeweg

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden