Steaktartaar met een knipoog

Ossenworst met groene kruiden, gefrituurde eidooier, en salade met cornichons,savora mosterd, kappertjes en zoetzure ui.

 

Voor de ossenworst:

- Ossenworst
- Gehakte groene kruiden
- Beetje (savora) mosterd

Neemt u hiervoor een goede kwaliteit ossenworst. Weeg deze in een gewenste portie voor een voorgerecht. Gebruik nu een ronde stekerring of andere ronde vorm om de ossenworst goed aan te kunnen drukken en in een ronde vorm te verkrijgen. Bestrijk de ossenworst rouleau nu rondom met mosterd, met behulp van een kwastje. En wentel deze vervolgens door de groene kruiden.

Voor gefrituurde eidooier:

Scheid een eidooier van het wit en plaats deze op een bak papiertje. Zet het geheel nu enkele uren in de vriezer. Gooit u het eiwit niet weg! Wentel op het moment als het gerecht zover klaar is de (bevroren) eidooier door het eiwit en paneer deze met Panko (Japans brood kruim) of eventueel een andere grove paneermeel. En bereidt deze vervolgens ongeveer 2 minuten in een voorverwarmd pannetje olie (180 graden). Frituurpan kan uiteraard ook.

Voor savora-mosterd-mayonaise:

- 50 gram savora mosterd (is een mosterd met specerijen, een goede franse mosterd is ook prima) ml mayonaise
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 dessertlepel vocht van de kappertjes
- 1 eetlepel gember siroop
- Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Meng de mosterd met de mayonaise, de kappertjes vocht en de gembersiroop en ruim het af in een spuit flesje of klein spuitzakje.

Voor kruidenolie:

- 500 ml olie
- 1/2 bosje kervel
- 1/2 bosje basilicum
- snufje zout en peper

Bereiding:

Meng alle ingrediënten in een blender tot een mooie groene smaakvolle kruidenolie.

Voor de zoetzure ui:

Gebruikt u hiervoor hele kleine uitjes en pel deze voorzichtig zodat de ui heel blijft. Kook de uitjes vervolgens in onderstaande verhouding, totdat ze beetgaar zijn. Haal ze dan van het vuur en plaats ze op een koude plek. De uitjes zullen nu nog een beetje doorgaren. Plaats ze vervolgens in de koelkast. En snijd ze in vieren.

- 200 ml water
- 50 ml rode wijn
- 50 ml azijn
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel balsamico azijn
- peper en zout

Overige benodigheden:

- Suikersla (pan sucre) of evt. kropsla harten
- Frisee sla
- Kervel
- Kappertjes
- Pijnboompitten (gebrand)
- Flinterdunne plakjes radijs
- Cornichons (gehalveerd)

Tip: om de sla te dresseren, gebruikt u een goede basis dressing.

Bijvoorbeeld deze:

- 1 ui gesnipperd
- 100 ml azijn
- 300 ml olie (arachide, soja of zonnebloem)
- 40 gram suiker
- 50 ml water
- peper en zout

U kunt de dressing met een garde aanmengen maar het kan ook in de blender. Dan krijgt u een gladde dressing en zonder moet u de stukjes ui heel fijn snijden.

Tip: U kunt ook een deel van de olie vervangen voor notenolie.

Garneer met behulp van de foto en bovenstaande ingrediënten het gerecht tot een compleet geheel, tot slot besprenkel het geheel met de kruiden olie en stipjes mosterd mayonaise.

Succes!

Eet smakelijk!

 

Met een culinaire groet,

Chef kok

Stefan Steinigeweg

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Bronnenbad Nieuweschans-Bunde B.V.
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
KvK-nummer: 02324292,
BTW-nummer: NL 0060.16.625.B.01

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden