“Sandwich” van speltbrood met oude kaas en gebakken scharrelei

“Sandwich” van speltbrood met oude kaas en gebakken scharrelei, met “heksenkaas” waarbij wortel, komkommer, radijs, kruidensalade, citrus-dressing en hennepzaad.

 

Voor het speltbrood:
U kunt hiervoor naar keuze het beste een ongesneden speltbrood gebruiken van de warme bakker die u zelf in lekkere dikke plakken kunt snijden.

Ik heb het brood uitgestoken met een stekerring. U kunt dan de “restjes” nog weer gebruiken voor croutons.

Tip: smeer het brood van te voren in met de kruidenolie en toast deze licht in de oven. U krijgt dan een lichte “bite” in uw brood en het geeft een verrassend effect.

Voor de heksenkaas :
- 300 gr roomkaas
- 40 gr fijn gesneden jonge prei (naar smaak)
- 2 eetlepels crème fraîche (u kunt eventueel ook halfvolle kwark gebruiken)
- 1 eetlepel gemengde gehakte groene kruiden
- zout en peper naar smaak

Bereiding:
Meng alle ingrediënten door de roomkaas en reserveer het geheel in de koelkast in een afgesloten bakje.

Voor de citrusdressing:
- 50 ml witte wijn azijn
- sap van 1 citroen
- 300 ml soja-olie
- ½ witte ui
- 80 ml suiker water (evenveel suiker als water aan de kook brengen en laten afkoelen)
- zout en peper naar smaak

Bereiding:
Meng alle ingrediënten in de blender tot een gladde emulsie.

Voor het hennepzaad:
Bak het hennep zaad nog even kort in de pan.

Voor de gebakken scharreleieren:
Ik heb de eieren slechts op smaak gebracht met peper en zout. Daarnaast heb ik met dezelfde stekerring van het brood de eieren na het bakken uitgestoken om dezelfde vorm te verkrijgen.

Voor de wortel, komkommer en radijs:
Deze groenten heb ik allemaal in dunne plakjes gesneden. Bij de komkommer en wortel kunt u dit wellicht met een dunschiller (of voor iets dikkere plakken met een kaasschaaf doen). De groenten een tiental minuten van te voren marineren in de citrusdressing.

Voor de kruidenolie:
- 500 ml olie
- 1/2 bosje kervel
- 1/2 bosje basilicum
- snufje zout en peper

Bereiding:
Meng alle ingrediënten in een blender tot een mooie groene smaakvolle kruidenolie.

Overige benodigheden:
- kropsla
- jong spinazie blaadjes
- jonge basilicum scheutjes
- frisee sla
- kervel

Garneer met behulp van de foto en bovenstaande ingrediënten het gerecht tot een compleet geheel. Besprenkel tot slot het geheel met de kruidenolie en stipjes kerriemayonaise.

Succes!

Eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok
Stefan Steinigeweg

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden