Nagelhout met Oldambster appel en hazelnootcrème

Dit gerecht wordt geserveerd met een kleine salade.

 

Voor de nagelhout:
Snijd de nagelhout flinterdun op een keukenmachine of vraag het aan uw slager of delicatessen specialist om voor u te snijden.

Tip: U kunt de nagelhout ook vervangen voor Parma of Seranoham of bijvoorbeeld Coppa di parma

Voor de hazelnootcrème:
- 150 gram mascarpone
- 1 eetlepel hazelnoot compound of chutney
- 1 theelepel honing
- peper en zout

U kunt hier met behulp van een lepel kleine Quenelle’s van draaien. Gebruik dan heet water in een bakje om de lepels op temperatuur te brengen.

Voor de balsamico stroop:
- 200ml balsamico azijn
- 50 gram suiker

Kook het balsamico azijn met de suiker tot stroop. Afhankelijk van de grote van de pan duurt dit ongeveer 10-15 minuten

Voor de hazelnoten:
Bak de hazelnoten in een koekenpan en rooster deze tot ze licht bruin zijn. Voeg een klein beetje zout en peper toe. Laat het geheel afkoelen en hak het met een koks mes tot crunch.

Voor de salade:
Neem verschillende sla soorten zoals verschillende blad salade en rucola. Gebruik daarnaast verse kruiden zoals kervel. U kunt hier naderhand ook mee garneren. Snijd vervolgens nog wat witlof voor de witlof blaadjes.

Maak het geheel lekker aan met een (basis) dressing:
- 1 ui gesnipperd
- 100 ml azijn
- 300 ml olie (arachide, soja of zonnebloem)
- 40 gram suiker
- 50 ml water
- peper en zout

U kunt de dressing met een garde aanmengen, maar het kan ook in de blender. Dan krijgt u een gladde dressing en zonder moet u de stukjes ui heel fijn snijden.

Tip: U kunt ook een deel van de olie vervangen voor noten olie.

Voor de balsamico stroop:
Neem 500 ml balsamico azijn en breng dit aan de kook met 200 gram suiker. Laat het geheel zachtjes doorkoken tot de juiste (stroop) dikte.

Tip: neem een lepel vloeistof uit de pan en laat een drup op het koude aanrechtblad vallen. Wacht een tien seconden en voel vervolgens met je vinger hoe dik de saus wordt als hij is afgekoeld.

Voor de Oldambster appelblokjes:
Snijd de appelblokjes (Elstar) in fijne blokjes en laat ze even marineren in dezelfde dressing als voor de salade.

Overige benodigheden:
Een vorm of stekerring om de salade te maken zodat u een ronde vorm krijgt. Deze ringen zijn te verkrijgen in diverse kookwinkels.

Garneer met behulp van de foto en bovenstaande ingrediënten het gerecht tot een compleet geheel

Eet smakelijk!

Met een culinaire groet,
Chef kok

Stefan Steinigeweg

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden