Aardappelvelouté

Aardappelvelouté met winterse groente en kruidenolie.

 

Voor de aardappelvelouté:
- 1,4 liter groentebouillon (basis van prei, wortel, ui, bleekselderij en kruiden)
- 250 ml slagroom
- 400 gram aardappelen in blokjes 
- 1 blaadje laurier
- 1/2 ui in stukken
- 1/2 teentje knoflook

Werkwijze:
Zet de ui, knoflook en laurier aan in een beetje olie. Laat dit even fruiten en voeg dan de in blokjes gesneden aardappelen toe. Voeg hierbij de bouillon, en kook de aardappelen vervolgens gaar. Voeg op het laatst de slagroom toe. Draai de soep door in de blender. Breng de soep op smaak met peper en zout en passeer deze door een (punt of grove bol) zeef. Door het zetmeel van de aardappel zal de soep dikker worden. Een roux gebruiken voor deze soep is dus niet nodig.

Voor het garnituur:
Je kunt hier in aanleg voor gebruiken wat je zelf lekker vind. Ik heb nu gele biet, rode biet en aardappel in de schil gebruikt met parmaham en kruiden. Deze groenten kun je bijvoorbeeld in parten of blokjes snijden en blancheer je gaar in kokend water met zout.

Je zou ook knolselderij, winterwortel, pastinaak of aardpeer kunnen gebruiken.

Overige benodigheden:
- jonge basilicum scheutjes
- kervel
- evt. andere kruiden

Tip:
Je kunt deze soep eten als maaltijdsoep. Daarnaast zou je bijvoorbeeld ook de parmaham kunnen vervangen door spekreepjes of ,als je hem vegetarisch wilt houden, met geitenkaas kunnen serveren.

Garneer met behulp van de foto en bovenstaande ingrediënten het gerecht tot een compleet geheel.

Succes en eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok
Stefan Steinigeweg

 

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden