Vanille pannacotta met zomers fruit

Vanille pannacotta met zomers fruit van de boerderij en gelei van Oldambster bessensap voor 4 personen.

 

Benodigdheden voor de pannacotta:
- 250 ml slagroom
- 250 ml melk
- 150 gram suiker
- 1 vanille stok
- 9 gram gelatine

Bereiding:
Week de gelatine gedurende 5 minuten in koud water. Snijd de vanille stok in de lengte open en schraap met een mes het merg uit de vanille boon. Kook vervolgens voor de pannacotta de slagroom, melk, de suiker en de opengesneden vanille stok samen op. Knijp nu de geweekte gelatine uit en voeg deze bij de room massa. Laat het geheel even afkoelen. Verwijder de vanille stok uit de massa. Vul nu gewenste vormen af en laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
Tip: Gebruik eventueel flexibele muffin vormen. Even licht aan vriezen helpt vaak om de pannacotta eenvoudig te storten.

Benodigdheden voor de bessengelei:
- 400 ml bessensap
- 100 gram suiker
- 4 gram agar agar

Bereiding:
Kook het bessensap met de suiker en agar samen op. Laat het geheel 30 seconden koken en haal het van het vuur. Stort de massa in een vormpje/bakje zodat u na het opstijven dobbelsteentjes kunt snijden (afhankelijk dus van de hoogte van de vorm die u gebruikt)

Benodigdheden voor de fruit coulis:
- Gemengd rood fruit, zoals bramen, aardbeien, blauwe bes en frambozen
- Een drupje water
- Suiker naar smaak

Bereiding:
Breng het fruit met een beetje water samen met de suiker aan de kook. Laat even doorkoken. Draai het geheel door in een keukenmachine of blender. Passeer nu door een bolzeef. Doe de overgebleven massa in een knijpflacon (bijvoorbeeld flesje voor het maken van poffertjes).
Tip: gebruik hiervoor het minder mooie fruit of het fruit wat licht gekneusd is

Krokante frambozen
Leg wat frambozen op een stukje vetvrij papier en laat dit drogen in een oven van 60 graden gedurende 3 uren. Vervolgens kunt u de frambozen bros uit elkaar halen zodat er kleine krokante bolletjes framboos ontstaan.
(In de keuken hebben we een speciale droogmachine voor het drogen van fruit en groente soorten genaamd: Izy Dry)

Overige benodigheden:
- Zure matjes (verkrijgbaar in snoepwinkel)
- Rood fruit naar keuze (zie foto)
- Mint als frisse smaakmaker en decoratie

Garneer met behulp van de foto en bovenstaande ingrediënten het gerecht tot een compleet geheel. Succes en eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok
Stefan Steinigeweg

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Bronnenbad Nieuweschans-Bunde B.V.
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
KvK-nummer: 02324292,
BTW-nummer: NL 0060.16.625.B.01

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden