Witte chocolademousse met citroen

Witte chocolademousse met citroen geserveerd met amandelcrumble en zomer fruit van landwinkel Meinardi.

 

Witte chocolademousse met citroen en vanille:
- 125 gram suiker
- 8 eieren
- 500 gram witte chocolade nopjes
- merg van 1 vanille stokje
- rasp van 1 citroen

Werkwijze:
Klop de suiker, citroenrasp en de eieren au bain-marie in een kom tot sowieso 63 graden. Klop het geheel vervolgens weer tot kamer temperatuur. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. En sla vervolgens de slagroom met de vanille tot kwark dikte.

Voeg de gesmolten chocolade bij de eimassa en spatel dit rustig door tot een geheel. Voeg tot slot het geslagen room toe en reserveer het in een passende bak in de koelkast.

Tip: als je het eimengsel au bain-marie op temperatuur hebt, kun je de massa ook in een mengklopper overgieten (of dezelfde kom, als deze van glas of rvs is). Dan kan de machine er meer lucht in brengen en het geheel op kamertemperatuur slaan.

Amandelcrumble:
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 200 gram amandelbloem
- snufje zout

Werkwijze:
Kneed alle ingrediënten in een mengkom. Bak het geheel vervolgens af in een voorverwarmde oven van 180 graden. Roer het geheel af en toe doe tijdens het bakken.

Aardbeiencoulis:
Kook 500 gram aardbeien met 100 gram suiker en pureer deze in de blender. Reserveer het eventueel in een spuitflesje in de koeling

Overig:
Bramen, kersen, frambozen, rode bes. Garneer met behulp van de foto.

Succes en eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok

Stefan Steinigeweg

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden