Hollandse haring

Hollandse nieuwe haring met 3 bereidingen van rode biet, avruga kaviaar, tuinkruidenolie, appel en hangop.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

- 6 halve nieuwe haringen
- 3 rode bieten
- 2 sneetjes roggebrood
- 1 kleine rode ui
- 8 theelepels avruga kaviaar
- 50 gram crème fraiche
- 50 ml tuinkruiden olie
- 1 appel
- 12 blaadjes bieten scheut (red chard)
- 500 ml boerenyoghurt
- diverse tuinkruiden
- peper en zout

Bereiding:
Snijd van de haring vierkante stukjes en combineer deze tot een sandwich met het roggebrood in dezelfde vorm. Maak van de bieten blokjes van ongeveer 2 bij 2 en marineer deze met olie, peper en zout. Snijd van de rode uien dunne ringen. Verdeel de overgebleven bieten en maak van een deel met de blender een gladde crème en van de rest met de crème fraiche, peper en zout een gladde saus. Brokkel de overgebleven stukjes roggebrood tot kruim. Voor de yoghurthangop leg je de yoghurt op de lek met peper en zout waarna je er vervolgens gehakte tuinkruiden aan toevoegt. Droog de appel voor de chips in een oven van 70 graden.

Maak met behulp van de foto en je componenten je gerecht compleet

Eet smakelijk!

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden