Aardbeienbavarois

Aardbeienbavarois met “romanoff” room en eiwit krokant en natuurlijk de zomerkoning zelf.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de bavarois van aardbeien met bessengelei:

- 250 ml slagroom
- 250 gram verse aardbeien
- 2 eetlepels aardbeien jam
- 50 gram suiker
- 9 gram gelatine

Bereiding:
Week de gelatine gedurende 5 minuten in koud water. Sla de slagroom tot kwark dikte. Pureer de aardbeien fijn met een blender of staafmixer en kook het geheel samen met de jam en suiker op. Knijp de gelatine uit en voeg deze bij de aardbeien massa. Laat het geheel even afkoelen. Meng de afgekoelde aardbeien massa nu met de opgeslagen room en stort het in de gewenste vorm en laat afkoelen en opstijven in de koelkast. Voeg tot slot de gelei toe aan de bavarois. (zie receptuur hieronder)

Tip: Gebruik eventueel flexibele muffin vormen. Even licht aanvriezen helpt vaak om de bavarois eenvoudig te storten.

Voor de bessengelei:
- 200 ml bessensap
- 50 gram suiker
- 2 gram agar agar

Bereiding:
Kook de bessensap met de suiker en agar samen op. Laat het geheel 30 seconden koken.

Voor de aardbeicoulis:
- Verse aardbeien
- Een drupje water
- Suiker na smaak

Bereiding:
Breng het fruit met een beetje water samen met de suiker aan de kook. Laat even doorkoken. Draai het geheel door in een keukenmachine of blender. Passeer nu door een bolzeef. Doe de overgebleven massa in een knijpflacon (bijvoorbeeld flesje voor het maken van poffertjes).

Tip: gebruik hiervoor het minder mooie fruit of het fruit wat licht gekneusd is

Geslagen vanilleroom:
- 250 ml slagroom
- 1 vanille stokje

Bereiding:
Sla de slagroom met het merg van de vanille tot stand en bewaar in de afgedekt in de koelkast. Draai voor het gerecht met een hete lepel (even laten staan in een beker met heet water) quenelles van de slagroom voor een mooie presentatie

“Romanoff” room:
- 250 ml slagroom
- 150 gram verse aardbeien
- beetje gemalen zwarte peper uit de molen
- drupje wodka

Alle ingrediënten mengen in de blender tot een “lobbig” geheel.

Krokante eiwit stengel:
- 120 gram eiwit
- 120 gram bloem
- 120 gram poedersuiker

Bereiding:
Meng de alle ingrediënten in een kom met een garde tot een glad beslag. Vul een spuitzak met het mengsel en knip slechts alleen het voorste puntje er van af. Spuit nu lange banen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak af in een (voorverwarmde) oven op 180 graden gedurende 5 minuten. Haal de “koekje” nu uit de oven. Let op! Zolang de koekjes heel zijn kun je ze nog in allerlei vormen buigen.

Overige benodigheden:
- Verse aardbeien puur natuur. (voor de foto het ik een gedeelte van de aardbeien met behulp van een vorm gepresenteerd)
- Mint als frisse smaakmaker en decoratie
- Garneer met behulp van de foto en bovenstaande ingrediënten het gerecht tot een compleet geheel, succes!

Eet smakelijk!

Met een culinaire groet,
Chef kok
Stefan Steinigeweg

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden