(Pesto) Tapenade

Heerlijk voor bij de barbecue!

 

Ingrediënten:

- 1 bos basilicum
- 50 gram pijnboompitten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 30 gram zongedroogde tomaat
- 30 gram zwarte olijven
- 30 gram groene olijven
- 1 eetlepel kappertjes
- 60 ml olijfolie
- gemalen zwarte peper (naar smaak)

Werkwijze:
Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een grove pulp. Je kunt de tapenade ook helemaal fijn draaien als je dat prettig vindt. Ik vind het zelf altijd leuk als je nog structuur houdt. Ook kun je nog iets meer olie toevoegen als je houdt van een iets smeuïger massa.

Tip: bak je pijnboompitten van te voren even in de pan voor een lekkere roast smaak.

Uiteraard leent dit beslag zich ook voor alternatieven:
Mocht je van pikant houden, gebruik in dit recept dan 1 rode peper. Of vind je wat pittiger lekker gebruik dan rucola i.p.v. basilicum. Daarnaast zou je ook de kaas kunnen vervangen voor geitenkaas of een andere oude kaassoort zoals Grano Padano of overjarige kaas. De pijnboompitten zou je nog kunnen vervangen voor cashewnoten.

Probeer dit gerust eens.

Succes en eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok
Stefan Steinigeweg

 

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Bronnenbad Nieuweschans-Bunde B.V.
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
KvK-nummer: 02324292,
BTW-nummer: NL 0060.16.625.B.01

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden