Taart van witte chocolade pannacotta

Taart van witte chocolade pannacotta met bavarois van bloedsinaasappel en gelei van sinaasappel en munt.

 

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor de bodem:
- 1 doos bastogne koeken
- 30 gram roomboter

Bereiding:
Draai de bastogne koeken in de keukenmachine samen met de boter tot een korrelige massa. Druk het geheel nu onderin de taart vorm.

Tip: gebruik bakpapier zodat het geheel later makkelijker los laat.

Voor de witte chocolade pannacotta:
- 500 ml room
- 200 gram witte chocolade
- 9 gram gelatine

Bereiding:
Week de gelatine gedurende 5 minuten in koud water. Breng de slagroom aan de kook en haal deze van het vuur. Voeg de uitgeknepen gelatine toe. Laat nu de stukjes chocolade smelten in het warme mengsel. Stort het geheel als het is afgekoeld in de vorm op de bastogne bodem

Tip: voeg niet de chocolade op het vuur toe. Als de stukjes naar de bodemzakken kunnen deze gaan aanzetten.

Voor de bloedsinaasappel bavarois:
- 350 ml room
- 350 ml bloedsinaasappel sap
- 10 gram gelatine
- 100 gram suiker

Bereiding:
Week de gelatine gedurende 5 minuten in koud water. Klop de slagroom ondertussen tot kwark dikte en breng het bloedsinaasappelsap met de suiker aan de kook. Als het sap aan de kook is voeg dan de uitgeknepen gelatine toe. Laat dit afkoelen en meng later met de opgeklopte slagroom. Voeg het geheel nu in de vorm op de witte chocolade pannacotta.

Voor de gelei van sinaasappel en munt:
- 150 ml sinaasappelsap
- 4 takjes munt
- 25 gram suiker
- 3 gram gelatine

Bereiding:
Week de gelatine gedurende 5 minuten in koud water. Mix de sinaasappelsap in de blender samen met de munt blaadjes. Kook het geheel nu samen met de suiker op en los het uitgeknepen gelatine op in het sap. Laat het afgekoelde mengsel nu voorzichtig op de bavarois lopen. Koel het geheel nogmaals in de koeling.

Geslagen vanill room:
- 250 ml slagroom
- 1 vanille stokje

Bereiding:
Sla de slagroom met het merg van de vanille tot stand. Voeg het slagroom nu voorzichtig in een spuitzak met een kartelspuit. Draai nu op de taart rozetten.

Overige benodigheden:

Garneer met behulp van de foto de taart met krokante nootjes en maak de taart compleet succes!

Eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok

Stefan Steinigeweg

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden