Cocktail Piña Colada

Maak een heerlijke Piña Colada cocktail op de wijze van de chef.

 

Benodigheden voor 4 personen:
- 500 ml jus d’orange
- Scheutjes Malibu (afhankelijk van hoeveel alcohol je wenst toe te voegen)
- 50 ml Piña Colada siroop (van Monin)
- 100 gram crushed ice (of gestampte ijsblokjes)
- 6 verse munt blaadjes
- 100 ml ananassap

Meng de bovenstaande ingredienten in een blender zeef het geheel door een bolzeef en verdeel dit over de glazen.

Tot slot op het laatst 40 ml Blue Curacao siroop (Monin) verdelen over de 4 glazen.
300 gram verse ananas in blokjes (brunoise) snijden en verdelen over de cocktail glazen.
4 bolletjes kokos-ijs (uiteraard vlak voor het serveren in de glazen doen)
4 rietjes
200 gram Isomalt suiker en een theelepel gele eetbare kleurstof.

Bereidingswijze:
Laat de suiker met het kleurstof smelten in een steelpan en breng het vervolgens aan de kook. Laat de suiker nu afkoelen totdat je met een vork stropige “draden” kunt trekken. Maak nu met de vork tussen je wijsvinger en duim een hele snelle “wiebel beweging” met je vingers, zodat er hele dunne suiker draden ontstaan. Je kunt dit het beste schuin in je spoelbak doen of over een stang of bezemsteel. Maak het geheel naderhand gelijk weer schoon. Pak met je handen de suiker draden en vorm deze zo snel als mogelijk tot een “nestje” en vouw deze om het glas.

Ter garnering kunt u mini papaplu’s en limoen cress gebruiken.

Tip: U kunt eventueel ter vervangen van de cocktail glazen natuurlijk ook witte of rode wijn glazen gebruiken.

Succes en eet (drink) smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok
Stefan Steinigeweg

 

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden