Krokante aardappel-daslook ‘bonbons en lolly’s”

Maak aardappel eens op een andere manier: krokante aardappel-daslook ‘bonbons en lolly’s”

 

Voor het dauphine beslag:

- 1 kg aardappelen
- 200 ml melk
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 4 eieren
- 100 gram daslook
- vers geraspte nootmuskaat naar smaak
- peper en zout naar smaak
- 300 gram panko (Chinese gedroogde broodkruim) (als alternatief zou een grove paneermeel ook kunnen, echter panko is mooier)

Werkwijze:
Laat aardappelen gaar koken en pers deze door een pureeknijper. Meng de daslook met de melk en blender deze tot een fijne massa. Zet vervolgens de melk-daslook massa op met de boter en breng deze aan de kook. Voeg daarna in een keer de bloem toe en roer tot een gladde massa. Haal het mengsel van het vuur en spatel 1 voor 1 de eieren door het beslag. Meng nu de aardappelen met de daslookmassa. Laat het geheel gedurende 6 uur afkoelen in de koelkast.

Draai balletjes in de gewenste grootte van het beslag. Haal de balletjes door de panko. Plaats eventueel (zoals op de foto) een stokje in de balletjes. U kunt de balletjes nu frituren op 175 graden. Dit beslag leent zich uitermate om in te vriezen. U kunt dan prima een handige voorraad aanleggen, of een diner alvast voorbereiden. Laat de aardappel-daslook “bonbons” half ontdooien voordat u ze gaat frituren dit werkt het beste.

Uiteraard leent dit beslag zich ook voor alternatieven i.p.v. daslook. Probeer dit gerust eens!

Succes en eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok
Stefan Steinigeweg

 

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Bronnenbad Nieuweschans-Bunde B.V.
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
KvK-nummer: 02324292,
BTW-nummer: NL 0060.16.625.B.01

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden