Dame Blanche

“Dame blanche” maar dan net even anders.

 

Ingrediënten voor 6/8 personen:

Voor de bavarois en pannacotta van chocolade

Pure chocolade bavarois:
- 350 ml + 500 ml slagroom
- 150 gram chocoladepillen (puur) 
- 14 gram gelatine

Bereiding:
Week de gelatine in ruim koud water. Breng de 350 ml slagroom aan de kook en voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine bij de room en voeg vervolgens de chocolade bij de room. Haal het van het vuur. Sla ondertussen de 500ml slagroom lobbig. Meng beide massa’s en reserveren in een vorm in de koeling.

Pannacotta:
- 350 ml slagroom
- 100 gram witte chocoladepillen
- 6 gram gelatine
- Merg van ½ vanille stok

Bereiding:
Week de gelatine in ruim koud water. Breng de room aan de kook met het vanille merg en voeg het geweekte en uitgeknepen gelatine toe aan de room. Voeg vervolgens de chocoladepillen toe en laat het iets afkoelen. Verdeel de massa nu over de andere vormen. En reserveer in de koelkast.

Voor de ganache:
- 200 ml room
- 300 gram pure chocoladepillen
- 30 gram glucose (blanke stroop)
- 20 gram honing

Bereiding:
Breng de room aan de kook en voeg de glucose en honing toe. Voeg tot slot de chocoladepillen toe en roer tot een gladde massa. Reserveer de massa in een spuitzak. Let op: als u de ganache in de koelkast plaatst, zal hij opstijven en is het product te koud om te gebruiken. Houd er dus rekening mee dat u het van te voren op temperatuur laat komen.

Voor de amandel crumble:
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 100 gram bloem
- 1 ei
- 50 gram amandelschaafsel

Bereiding:
Alle ingrediënten in een bak mengen. Voorzichtig door je handen wrijven en op een oven plateau “brokkelen” en af bakken op 180 graden af en toe even doorroeren zodat er losse “crumble” ontstaat.

Geslagen vanille room:
- 250 ml slagroom
- 1 vanille stokje

Bereiding:
Sla de slagroom met het merg van de vanille tot stand en bewaar het afgedekt in de koelkast. Draai voor het gerecht met een hete lepel (even laten staan in een beker met heet water) quenelles van de slagroom voor een mooie presentatie.

“Witte chocoladesaus”
- 200 ml slagroom
- 50 gram witte chocolade nopjes
- 1 eetlepel amaretto
- Merg van een ½ vanille stokje

Bereiding:
Breng de slagroom aan de kook en voeg het merg en de amaretto toe. Voeg tot slot de chocoladepillen toe en laat de saus afkoelen om het te reserveren in een knijpflacon.

Overige benodigheden:
Vanille-ijs en chocolade-ijs, hier kunt u naar eigen inzicht een mooie bol van scheppen.

Garneer met behulp van de foto en bovenstaande ingrediënten het gerecht tot een compleet geheel, succes!

Eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok
Stefan Steinigeweg

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden