Noten en speculaas muffin

Ook een lekkernij tijdens het 'heerlijk avondje'.

 

Benodigheden:
- 225 gram roomboter (kamer temperatuur)
- 225 gram patenbloem (gezeefd)
- 225 gram kristalsuiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 vanille stokje (merg)
- 5 (scharrel) eieren
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 100 gram ongezouten gemengde noten
- rasp van een halve sinaasappel


Bereidingswijze:
Bak de noten in een koekenpan (droog) tot ze mooi geroosterd zijn. De smaak zal beter naar voren komen in de muffin op deze manier. Laat ze op een schaaltje afkoelen.

Plaats de roomboter in een keukenmachine mengkom met de vanille en roer de boter met de garde los. Meng ondertussen in een andere kom de bloem, suiker, bakpoeder, speculaaskruiden en het sinaasappelrasp en voeg dit vervolgens bij de boter. Voeg nu de eieren 1 voor 1 bij het beslag en meng het tot een glas beslag. Hak de afgekoelde noten fijn en voeg dit eveneens toe aan het beslag.

Ideaal zou zijn om een metalen muffinvorm te gebruiken en om daar papieren muffinvormpjes in te plaatsen. Dit geeft verreweg het mooiste bakresultaat. Mijn ervaring is dan ook nog als je muffinvormpjes kunt vinden met een aluminium binnenzijde is het helemaal top.

Verdeel het beslag nauwkeurig (met een vaste maat) over de vormpjes totdat deze 2/3 gevuld zijn. Bak de muffins op 180 graden gedurende 15 a 20 minuten.

Tip: je kunt nog een deel van de boter vervangen door olie.


Succes en eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok
Stefan Steinigeweg

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Bronnenbad Nieuweschans-Bunde B.V.
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
KvK-nummer: 02324292,
BTW-nummer: NL 0060.16.625.B.01

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden