Geitenkaas pannacotta

Geitenkaas pannacotta met vijgen, perengelei, walnoten en shi-i-take met oerbrood croutons en stroop van balsamico.

 

Voor de geitenkaas pannacotta:

250 ml slagroom ongezoet
250 ml melk
200 gram zachte geitenkaas
9 gram gelatine of 5 gram agar
zout en peper naar smaak

Week de blaadjes gelatine in (ruim) koud water. Breng de slagroom en de melk met de geitenkaas aan de kook en breng het geheel op smaak met peper en zout. Als het roommengsel kookt, knijpt u de gelatine uit, en voegt u dit bij het geitenkaasmengsel. Passeer het geheel door een bolzeef en verdeel het in vormpjes naar keuze. Laat het geheel nu gedurende 4 uren opstijven in de koelkast.

Tip: als u geen vormpjes heeft kunt u het geheel ook storten in 1 grotere bak en naderhand blokjes van snijden.

Voor de vijgen:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de vijgen in vieren en plaats deze in een ovenschaal besprenkel deze met ahorn siroop en bak gedurende 6 minuten in de oven.
Laat de vijgen nu afkoelen.

Voor de perengelei:

500ml perensap
5 gr agar agar
50 gram suiker

Kook de perensap met het suiker en agar agar samen op en laat 1 minuutje koken. Neem het geheel van het vuur en stort in vormpjes naar keus. Laat het geheel 2 uren opstijven in de koelkast.

Voor de walnoten:

Bak de walnoten in een koekenpan en blus dit af met een beetje ahorn siroop. Laat het geheel nog kort doorkoken en ruim af in een bak naar keus om te bewaren (hoeft niet in de koelkast).

Voor de shi-i-take:

Snijd de shi-i-take paddestoel in stukken. Bak de paddestoelen kort aan in een koekenpan en breng ze op smaak met peper en zout. Leg de paddestoelen weg in een heldere dressing.

Voor de balsamicostroop:

Neem 500 ml balsamico azijn en breng dit aan de kook met 200 gram suiker. Laat het geheel zachtjes doorkoken tot de juiste (stroop) dikte.

Tip: neem een lepel vloeistof uit de pan en laat een drup op het koude aanrechtblad vallen. Wacht een tien seconden en voel vervolgens met je vinger hoe dik de saus wordt als hij is afgekoelt.

Voor het krokantje:

Een bijpassend krokantje maakt een gerecht vaak af en wat spannender. Ik heb voor bij de geitenkaas een oerbrood licht aangevroren en daar hele dunne plakjes van gesneden. Dit vervolgens ingesmeerd met olijfolie en afgebakken op 180 graden gedurende 5 à 6 minuten.

Tip: U kunt dit prima een dag eerder maken. Bewaar het dan in een gesloten luchtdichte trommel.

Overige benodigheden:

Tuinkruiden voor garnering.

Garneer met behulp van de foto en bovenstaande ingrediënten het gerecht tot een compleet geheel.

Eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok
Stefan Steinigeweg

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Bronnenbad Nieuweschans-Bunde B.V.
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
KvK-nummer: 02324292,
BTW-nummer: NL 0060.16.625.B.01

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden