Vanille Crème Brûlée

Vanille Crème brulee met ijs naar keuze, krokante tuille en geslagen room

 

250 ml slagroom
125 ml melk
45 gram suiker
1 van stok
120 gram eidooier (1 eidooier = 20 gram)

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 100 graden. Doe de eidooiers vervolgens in een bekken. Breng het slagroom met de melk en de suiker aan de kook. Voeg de kokende massa bij de eidooiers en roer langzaam door er mag geen lucht in crème brûlée zitten!

Neem een schaal of plateau met een opstaande rand en doe hier een klein beetje water op de bodem. Giet het crème brulee massa in de gewenste vormen. En plaats deze in het laagje water op het plateau. Houd er rekening mee dat de massa in de vormen niet veel dikker dan 2 cm wordt. Gaar het geheel gedurende 30 à 35 minuten in de oven.

Als de massa in de vormpjes niet meer beweegt is de crème brûlée gaar. Plaats deze daarna in de koelkast om af te laten koelen. Het afbranden van de crème brûlée kunt u het beste doen met rietsuiker. Voorzie de vorm royaal van rietsuiker en draai het vormpje vervolgens om het overtollige suiker te verwijderen. Daarna brand u met een crème brûlée brander de suiker tot caramel. Voor degene die dit nog nooit gedaan heeft zal dit even uitproberen en wennen zijn. De crème brûlée is klaar als hij is voorzien van een mooi dun laagje gecarameliseerde rietsuiker.

Tuilles

1 dl eiwit
30 gram gesmolten boter
55 gram bloem
115 gram poedersuiker

Werkwijze:
Meng alle ingrediënten in een mengkom. Voeg echter als laatste het gesmolten boter toe (niet te warm) laat het mengsel rusten gedurende 2 uren in de koelkast. Smeer met behulp van een lepel dunne rondjes uit op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de rondjes. Bak de tuilles af in een voorverwarmde oven op 170 graden gedurende 7 à 8 minuten totdat deze egaal lichtbruin zijn. Als de tuilles net uit de oven komen haal deze dan met behulp van een plaatmes van het bakpapier en duw deze vervolgens in een lege eierdoos vorm. U krijgt dan een tulp vormig bakje. Let op! Dit kan alleen als de tuille nog heet is! Anders zal deze breken.

Tip: als u de tuilles gevormd heeft, plaats deze dan in een klein beetje geslagen room op het bord. De tuilles blijft dan staan en glijd niet weg als u het gerecht gaat serveren.

Overige ingrediënten:
Geslagen room en een bolletje ijs naar keuze. Presenteer het geheel zoals op de foto.

Eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Stefan Steinigeweg

 



Lunchkaart
Waterkaart
Wijnkaart
Menukaart lente (1 maart t/m 31 mei 2017)

Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden