Chocoladefudge

Chocolade fudge met gekarameliseerde hazelnoten en mandarijn.

 

Benodigheden:

Laag 1:
- 150 ml koffie melk
- 300 gram suiker
- 350 gram pure chocolade (pillen/nopjes)
- 100 gram gebruneerde en gekarameliseerde hazelnoten. (hazelnoten aanbakken met suiker en laten karameliseren, laten afkoelen en grof hakken met een mes)

Laag 2:
- 150 ml koffiemelk
- 300 gram suiker
- 350 gram witte chocolade (pillen/nopjes)
- Rasp van 3 mandarijnen

Bereidingswijze:
Neem een bakvorm/schaal van ongeveer 23 bij 28 cm. Bekleed deze met bakpapier.
Brengt u vervolgens voor de 1e laag de koffiemelk met suiker aan de kook. Let wel op! dit is erg gevoelig voor aanbranden. Los vervolgens de chocoladepillen op in de nog hete massa en voeg de gehakte hazelnoten toe. Stort het geheel nu in de vorm en zet koud weg in de koelkast.

Als de 1e laag goed is afgekoeld kunt u beginnen aan de 2e laag. Breng voor de 2e laag eveneens de koffiemelk met de suiker aan de kook en voeg hierbij de mandarijnrasp. Voeg tot slot de witte chocoladepillen toe en roer tot een gladde massa. Giet deze voorzichtig over de 1e laag en plaats het geheel in de koelkast. Laat dit gedurende 6 uren goed terugkoelen. Snijd de fudge in gelijkmatige blokjes. U kunt zoveel snijden als u nodig bent en de overige fudge ongesneden prima nog langer in de koelkast bewaren.

Tip voor garnering: u zou over de laatste laag bijvoorbeeld nog gebrande kokos (klapper), gebruneerde amandelschaafsel of gehakte pistachenoten kunnen strooien als het nog warm is.

Succes en eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok
Stefan Steinigeweg

 

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden