Oosterse bouillon

Met fijne groenten, kruiden, kwartelei, kokkels en verse zalm.

 

Voor de Oosterse bouillon:
- 2 liter water
- 1 prei
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 stengel sereh
- klein stukje verse gember
- loof van paksoi
- 150 ml soya saus
- ½ rode peper
- 3 eetlepels fish sauce
- snufje zout

Bereidingswijze:

Doe het water in een passende pan en snijd de overige ingrediënten in grove stukken. Breng het geheel met de overige ingrediënten aan de kook en laat het tegen de kook aan “trekken”. Zeef het geheel naar ongeveer 2 uur. En reserveer.

Garnituur voor de bouillon:
- bosui
- groene asperges
- radijs
- shi i take

Bereidingswijze:
Snijd de ingrediënten fijn en blancheer deze zeer kort in kokend water met zout. Spoel ze vervolgens koud en bewaar ze in de koeling.

Overige ingrediënten:
- kwarte ei
- kervel
- jonge paarse basilicum

Pluk de kruiden en bewaar deze onder een vochtig papiertje. Kook de kwartelei (3 min) en pel deze. Snijd deze vervolgens in kwarten

Voor de kokkels en zalm:
Spoel de kokkels schoon in kraanwater. En blancheer deze vervolgens in kokend water met zout totdat ze openspringen. 
Neemt u een mooi stukje verse zalm en snijd deze in dunne reepjes

Tot slot:
Garneer met behulp van de foto en bovenstaande ingrediënten het gerecht tot een compleet geheel. Ik heb de bouillon apart in een karaf gedaan. Deze kunt u vervolgens uitschenken aan tafel bij u gasten voor een verrassend effect.

Eet smakelijk!

Met een culinaire groet,

Chef kok
Stefan Steinigeweg

 

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden