Gecarameliseerde geitenkaas

Gecarameliseerde geitenkaas waarbij krokante Blijhamster kaas, zoetzure pompoen, walnoten, vijgen en lindehoning

 

Voor de geitenkaas-“lolly”:

Gebruik hiervoor een goede rol model geitenkaas (geen zachte). Snijd plakken van ongeveer vinger dikte en plaats hierin een stokje en/of prikker. Wentel de geitenkaas lolly’s in rietsuiker en brand deze vervolgens zorgvuldig af met een crème brûlée brander. Let erop dat alle suiker een goudgele caramelkleur krijgt. Resten ongebrande suiker komt het gerecht niet ten goede.

Voor de vijgen:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de vijgen in vieren en plaats deze in een ovenschaal besprenkel deze met ahorn siroop en wat ingekookte rode wijn met suiker en bak gedurende 6 minuten in de oven. Laat de vijgen nu afkoelen.

Voor de zoetzure pompoen:

Gebruik voor de pompoen een flespompoen of muskaat pompoen. Snijd deze vervolgens in blokjes van 2,5 bij 2,5. Maak een verhouding van suiker, water en azijn. En breng deze aan de kook. U kunt dan zelf bepalen hoe zoet en/of zuur wat u prettig vind. Kook de pompoen beetgaar. Tip: Gooi de restjes pompoen zeker niet weg. U kunt hier nog een lekkere crème of soep van maken.

Voor de walnoten:

Bak de walnoten in een koekenpan en blus dit af met een beetje ahorn siroop en linde honing. Laat het geheel nog kort doorkoken en ruim af in een bak naar keus om te bewaren (hoeft niet in de koelkast).

Voor de balsamico stroop:

Neem 500 ml balsamico azijn en breng dit aan de kook met 200 gram suiker. Laat het geheel zachtjes doorkoken tot de juiste (stroop) dikte. Tip: neem een lepel vloeistof uit de pan en laat een drup op het koude aanrechtblad vallen. Wacht een tien seconden en voel vervolgens met je vinger hoe dik de saus wordt als hij is afgekoelt.

Voor het kaaskrokantje:

Een bijpassend krokantje maakt een gerecht vaak af en wat spannender. Ik heb voor bij de geitenkaas een Blijhamster notenkaas genomen en daar hele dunne plakjes van gesneden. Dit vervolgens met een stekerring uitgestoken en afgebakken in een voorverwarmde oven op 180 graden. Gedurende 5 minuten. Tip: U kunt dit prima een dag eerder maken. Bewaar het dan in een gesloten luchtdichte trommel.

Overige benodigheden:

- Linde honing met een lepel dunnen “draden” trekken over het gerecht
- Tuinkruiden voor garnering
- Rucola
- Frisee
- Basis (sjalotten)dressing (zie eerder recepturen)
- Een kwast voor het trekken van een garnering op het bord.

Garneer met behulp van de foto en bovenstaande ingrediënten het gerecht tot een compleet geheel

Eet smakelijk!

Met een culinaire groet,
Chef kok

Stefan Steinigeweg

 



Contact gegevens

Fontana Resort Bad Nieuweschans
Bronnenbad Nieuweschans-Bunde B.V.
Weg naar de bron 3-9
9693 GA Bad Nieuweschans
KvK-nummer: 02324292,
BTW-nummer: NL 0060.16.625.B.01

+31 597 52 77 77
info@fontanaresort.nl

Openingstijden vandaag

Thermen 09:00 - 22:45 uur
Saunaplein 11:00 - 22:45 uur
Body & Beauty Op afspraak
Hotel 07:00 - 23:00 uur
Restaurant Waters of the World (lunch) 12:00 - 15:00 uur
Restaurant Waters of the World (diner) 17:00 - 21:00 uur
Bekijk hier de openingstijden